|
Bezsenność (Robert) |
|
|
ale niestety często jest tak ze bezsennosc ma głębsze podłoże, i wtedy nawet największy wysiłek nie pomoże, ale wiem co miałeś na myśli.. pozdro (więcej...) |
|
|
problemy ze snem (alicja) |
|
|
Mam taki problem i nie umiem sobie z nim poradzić (bo jest dla mnie wstydliwy). Jestem tu bo kiedyś miałam taką nieciekawą dolegliwość, która zaburzała mój sen i na stronie ptsd.com.pl napisali ciekawe iprzydatne rzeczy, więc może i tu coś znajdę. (więcej...) |
|
|
bezsenność w ciąży (edytka) |
|
|
Ja również jestem w ciąży. U mnie to jest 5 miesiąc. Bardzo się boje czy dziecko zdrowe będzie, jak zniosę poród. Jednak polecam fajną stronkę ciaza.biz.pl Poczytajcie może komuś w czymś pomoże. (więcej...) |
|
|
Bezsenność, ból głowy, drgawki i lęk a nerwica (Anita) |
|
|
Zrób też badanie tarczycy, ponieważ część twoich objawów wskazuje na jakieś problemy z tym gruczołem (więcej...) |
|
|
Sen (JA) |
|
|
Witam
Mogę polecić sprawdzone.
Zdrowy Sen Cedrowy.
poduszka z wiórami Cedru Syberyjskiego.
Na początku trochę nie wygodna ale teraz nie wyobrażam sobie SPAĆ na czymś innym.
Zasypiam i budzę sie dopiero rano.
Super sprawa.
trzeba tylko uważać zeby kupić poduszkę z Cedru syberyjskiego bo są firmy sprzedające tani produkt i ten ie działa tak jak Zdrowy Sen Cedrowy (więcej...) |
|
|
dieta a bezsenność (Ja) |
|
|
Od około m-ca stosuję dietę i tak od 2 tygodni mam problemy ze snem. Śpię około 3 godzin na dobę i mimo, że jestem zmęczona to i tak nie mogę zasnąć. Co robić? (więcej...) |
|
|
kto stosuje (Emika) |
|
|
Pracuję na nocne zmiany, wiec jak przychodzi dzień wolny mam straszne problemy, zeby się przestawić, często usypiam po 5 rano - okropnie męczące. Zaczęłam stosować melatoninę,ale w moim przypadku jedna tabletka (5mg) to za mało, nadal nie mogę usnąć, zwykle zażywam 2-3, ale wtedy obawiam się czy to już nie za dużo, ale przynajmniej usypiam. Tabletki ziołowe nie działają w ogóle. (więcej...) |
|
|
co stosujecie na bezsenność (Danuta) |
|
|
Witam!
Szukam osoby cierpiącej na bezsenność, która chciałaby opowiedzieć swoją historę w programie medycznym.
Osoby zainteresowane proszę o pilny kontakt na e-mail:j.pestyk@xxx (więcej...) |
Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.
Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.