Bezsenność

bezsennosc_wiem_o_zdrowiu

Forum

Bezsenność (Robert)
ale niestety często jest tak ze bezsennosc ma głębsze podłoże, i wtedy nawet największy wysiłek nie pomoże, ale wiem co miałeś na myśli.. pozdro
(więcej...)

2
problemy ze snem (alicja)
Mam taki problem i nie umiem sobie z nim poradzić (bo jest dla mnie wstydliwy). Jestem tu bo kiedyś miałam taką nieciekawą dolegliwość, która zaburzała mój sen i na stronie ptsd.com.pl napisali ciekawe iprzydatne rzeczy, więc może i tu coś znajdę.
(więcej...)

3
bezsenność w ciąży (edytka)
Ja również jestem w ciąży. U mnie to jest 5 miesiąc. Bardzo się boje czy dziecko zdrowe będzie, jak zniosę poród. Jednak polecam fajną stronkę ciaza.biz.pl Poczytajcie może komuś w czymś pomoże.
(więcej...)

7
Bezsenność, ból głowy, drgawki i lęk a nerwica (Anita)
Zrób też badanie tarczycy, ponieważ część twoich objawów wskazuje na jakieś problemy z tym gruczołem
(więcej...)

6
Sen (JA)
Witam Mogę polecić sprawdzone. Zdrowy Sen Cedrowy. poduszka z wiórami Cedru Syberyjskiego. Na początku trochę nie wygodna ale teraz nie wyobrażam sobie SPAĆ na czymś innym. Zasypiam i budzę sie dopiero rano. Super sprawa. trzeba tylko uważać zeby kupić poduszkę z Cedru syberyjskiego bo są firmy sprzedające tani produkt i ten ie działa tak jak Zdrowy Sen Cedrowy
(więcej...)

3
dieta a bezsenność (Ja)
Od około m-ca stosuję dietę i tak od 2 tygodni mam problemy ze snem. Śpię około 3 godzin na dobę i mimo, że jestem zmęczona to i tak nie mogę zasnąć. Co robić?
(więcej...)

1
kto stosuje (Emika)
Pracuję na nocne zmiany, wiec jak przychodzi dzień wolny mam straszne problemy, zeby się przestawić, często usypiam po 5 rano - okropnie męczące. Zaczęłam stosować melatoninę,ale w moim przypadku jedna tabletka (5mg) to za mało, nadal nie mogę usnąć, zwykle zażywam 2-3, ale wtedy obawiam się czy to już nie za dużo, ale przynajmniej usypiam. Tabletki ziołowe nie działają w ogóle.
(więcej...)

2
co stosujecie na bezsenność (Danuta)
Witam! Szukam osoby cierpiącej na bezsenność, która chciałaby opowiedzieć swoją historę w programie medycznym. Osoby zainteresowane proszę o pilny kontakt na e-mail:j.pestyk@xxx
(więcej...)

4

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

bezsennosc_ciekawostki

Ciekawostki

Zdrowie on-line

Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.

Czy wiesz, że...

Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.

Polecamy

Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.

Archiwum

W roku 2011 lekiem najchętniej polecanym przez farmaceutów została Pyralgina produkowana przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA. Dostępna ona jest pod postacią tabletek i saszetek z granulatem rozpuszczanym w wodzie, który pozwala na szybsze wchłanianie substancji przez organizm. Lek jest dostępny bez recepty. Skład Pyralginy to metamizol w dawce 500 mg. Jest to niesteroidowy lek przeciwzapalny o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym i przeciwzapalnym.